Меню
Меню

Плащане и доставка

Уважаеми, клиенти!

Поръчките си през онлайн магазин Salemax.bg, може да заплатите по един от следните начини:

  • С наложен платеж
  • С кредитна или дебитна карта

Вашите пратки доставяме чрез услугите на куриерска фирма Еконт или SPEEDY за цялата страна.

  • Срокът на доставката е от 1 до 3 работни дни, считан от момента на потвърждаване на поръчката.
  • Доставката на пратките се извършва в работно време от 9.00 ч. до 17.30 ч.
  • Доставките в Събота се извършват до обяд.
  • Доставки не се извършват в Неделя и през официални празници.
  • Доставка за цялата страна: 6 лв, за продукти до 5 кг; от 5 до 10 кг - 8 лв; над 10 кг - със запитване. 
  • За поръчка на стойност над 100 лв. - БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.
  • Salemax.bg не извършва доставки извън територията на Република България.

Клиентът е длъжен да се запознаете предварително с условията на съответния куриер относно условията за предаване на стоките. Salemax.bg не носи отговорност за изпълнението и промяна на тези условия от страна на съответния куриер.

Salemax.bg доставя поръчаните стоки чрез използване на трето лице – куриер.

Доставките се извършват от куриерски фирми Еконт или Спиди, като цената на услугата се определя в зависимост от избрания начин на доставка и теглото на поръчаните стоки. Клиентът може да избере доставка до точен адрес или доставка до избран офис на куриер. Клиентът е длъжен да се запознаете предварително с условията на съответния куриер относно условията за предаване на стоките. Salemax.bg не носи отговорност за изпълнението и промяна на тези условия от страна на съответния куриер.

При избор на доставка до адрес на Клиента, стоките се доставят на посочения от него адрес и Salemax.bg не носи отговорност за недоставяне на стоката в случай, че посочените от Клиента данни са неверни, неточни, непълни или заблуждаващи.

В горните случаи, както и при липса на лице, което да получи стоката или при непотърсване на стока от офис на куриера (ако е избрана такава опция за доставка), стоката се връща на Salemax.bg в сроковете и при условията, определени от съответния куриер, както всички разходи са за сметка на Клиента.

В случай че стоката е налична, същата се доставя в рамките на  5 (пет)  работни дни. В посоченото време за доставка не влизат почивни и празнични дни.

По изключение Salemax.bg си запазва правото да определя по-дълъг срок, за което уведомява Клиента.

В случай, че  Salemax.bg не е определил срок за доставка, срокът на доставка на стоките е 30 календарни дни, считано от датата, следваща извършване на поръчката чрез сайта на Електронния магазин.

В случай, че  Salemax.bg не може да изпълни договора поради това, че не разполага с поръчаните стоки, той е длъжен да уведоми за това Клиента и да възстанови платените от него суми в срок до 30 календарни дни от датата, на която Salemax.bg е следвало да изпълни задължението си по договора.

Salemax.bg си запазва правото да променя третото лице извършващо доставката без да предупреждава предварително Клиента, стига това да не променя начина на доставка и да не увеличава цената.

Клиентът трябва да прегледа стоката в момента на получаването й и ако не отговаря на поръчката или има недостатъци да уведоми за това незабавно Доставчика.

При наложен платеж, Клиентът плаща на куриер при доставка и получава от куриера разписка за пощенски паричен превод. Разписката замества в случая касовата бележка. (Според съответния закон "за плащанията с наложен платеж чрез пощенски паричен превод“  не е задължително да се издава фискална касова бележка от фискално устройство. За направеното от клиента плащане куриерската фирма издава Разписка за пощенски превод на стойността на дължимата сума. Тази разписка е законово признат документ, освобождаващ търговеца от задължението да издава касова бележка.") За осчетоводяване на покупката е необходимо да запазите вашата фактура заедно с разписката от куриерска служба.

ВАЖНО!

При получаване на пратката заплатете стойността на наложения платеж и задължително проверете целостта на стоката в присъствието на куриера, особено ако е чуплива!

       

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки